Guldfinalen

På lördagskvällen gör lagen upp i en spektakulär final!

På finalkvällen, lördagen under Guldveckan, kommer hela Fredriksskans arena att byggas om till en gigantisk finalbana där ett lag i varje storleksklass kammar hem titeln “Vinnare Guldagility 2022” och vinsten på 10 000 kr!

Sätt ihop ert lag till Guldagility!

Bilda lag med vilka du vill i samma storleksklass. Lagstorlekarna är samma som under vanliga lagtävlingar – Small (XS och S), Medium, Large (L och XL). I övrigt är lagen fristående och endast skapade för Guldagility-finalen, du kan alltså tävla med vem som helst och det behöver inte vara ditt ordinarie SM-lag.

Laget består av fyra ekipage, en förare per hund. Samma förare kan inte köra flera hundar i laget, men samma förare får däremot springa i flera lag om man vill springa med flera hundar.

Endast klass 3 ekipage. Hunden ska tävla i både Ag3 och Ho3 senast sista anmälningsdagen för lag. 

Sista anmälningsdatum för lagen är den 15 maj 2022. Det kostar ingenting att anmäla ditt lag.

Hittar du inga lagkompisar? Vi kommer att fixa en kontaktförmedling, håll koll på våra sociala medier och hemsidan. 

Kvala med laget!

Tio lag kommer att kvala i respektive storleksklass – small, medium, large.

Man kvalar sitt lag via ekipagets resultat på de individuella tävlingarna under onsdag, torsdag och lördag.

Poängen kommer att räknas ut genom formler för att vikta placeringar/resultat i olika stora klasser. 

Det är ekipaget som kvalar som en lagmedlem till finalen.

Anmält lag den 15 maj gäller, byte av hund/förare/ekipage efter anmälningstidens slut är endast tillåtet pga skada.  

Den spektakulära finalkvällen!

Guldfinalen kommer att bestå av en lagstafett! Vi kommer att bygga om hela Fredriksskans arena till en gigantisk agilitybana för en spektakulär final!

Lagen kommer att starta i turordning och respektive lagekipage har sin startplats på varsin del av banan. Man får välja startordning i laget själv. Starterna går direkt på varandra i laget, precis som en stafett. När första hunden startar sätts tiden igång och när sista hunden går i mål stannar tiden. 

Banvandring för alla storlekar kommer att ske före finalerna drar igång. Sedan kör respektive storlek, med ärevarv och hyllningar innan nästa storlek drar igång. Vi avslutar med den stora prisutdelningen! 

Så planera för Guldveckan i Kalmar 2022! Putsa hejaropen och provklappa händerna! Och kom till Fredriksskans arena på lördagskvällen för att heja fram de tre vinnande lagen i Guldagility 2022 rafflande lagfinaler! Alla är välkomna! 

Öppnas våren 2022

Prissumma

0
kronor

Lag i finalen

0
per storlek

Anmälda lag

0

a