Om Guldagility

...2014 ...2015 ...2022

I'm back.

“När vi gör något i Kalmar, då ska vi göra det bra”. 

Året 2013 hamnade jag på ett möte med Destination Kalmar, som ville satsa på en riktigt stor och häftig agilitytävling kommande sommar. Ett sportevenemang utöver det vanliga med helt nya grepp för oss i agilityvärlden. Finaler hade vi varit med om, men prispengar? Inte fanns det i vår sport, vi hade en rulle bajspåsar som pris. 

Men ska det göras i Kalmar, så ska det göras bra. Prissumman på 10 000 kr vardera till de tre vinnande ekipagen var unik i Sverige och tävlingen lockade över 8000 starter på fyra dagar. Som på de flesta stortävlingar i agility lyckades tävlingsdagarna pricka in de sommardagar då solen gassade som varmast över fantastiska Fredriksskans arena, där hundarna kunde bada i Kalmarsund före och efter varje lopp, glassen blev en storsäljare och alla vattenflaskor fylldes ständigt på. 

Guldagility genomfördes även 2015 med över 9500 starter. 

Nu är det dags igen. Guldagility är tillbaka. Och det började med ett meddelande på telefonen en helt vanlig onsdag på jobbet.

“Det vore fantastiskt att köra Guldagility igen. Kan vi ses för ett möte?”

För mig, agilitynörden deluxe, var denna fråga ungefär detsamma som att vinna på lotto. Jag älskar agility. Jag älskar evenemang. Jag älskar i synnerhet agilityevenemang. Jag kommer med största sannolikhet aldrig stå överst på en prispall på ett mästerskap, men jag står hellre på golvet, bredvid prispallen. Att få lov att vara delaktig och drivande i att skapa en upplevelse för tävlande, medföljande, domare, funktionärer och publik är det jag brinner för. 

Känslan när man upplever en genuint härlig stämning – hur varmt solen än gassar, hur många disklopp man än lyckas med eller hur mycket fågelskit man än får på sitt tält – den känslan när man ändå upplever att man har varit på en riktigt bra tävling. Det är vad jag vill åstadkomma med Guldagility.

Så nu kör vi! Vi bjuder in till en flerdagars agilityfest där alla är bjudna! Tävlingar för nybörjare till elit, shopping och en spännande lagfinal! Växjö Agility – SAgiK står som arrangör och tillsammans med ett otroligt peppande och inspirerande gäng från många olika klubbar hälsar vi er alla varmt, varmt välkomna till Kalmar och Guldagility! 

Ida Q

Tävlingsgeneral

Guldagility 2014

Guldagility 2015

Guldagility 2022

Arrangörsgruppen består av entusiaster från

Tillsammans vill vår aktivitetsgrupp skapa en sammanhållning där agility är i fokus. En grupp där både den egna träningen, våra kurser och tävlingar genomgående präglas av hög kvalitet och stort engagemang.
Hos oss är alla hundägare välkomna på kurs eller för att träna, umgås och träffa likasinnade. Vi är mångsportare och har två stora apellplaner, två inhägnade agilityplaner och en aktiveringsbana centralt i Kalmar.
Saxnäsklubben ligger naturskönt beläget utmed kustvägen strax norr om Färjestaden på Öland. Klubben har fantastiska egna marker där vi tränar våra hundar tillsammans, håller kurser och har mysiga klubbkvällar. Här finns plats för alla!

Till Ölandsklubben är du välkommen som hobbyhundägare såväl som tävlingssatsande inom en specifik hundsport. Vi har något för alla! Renras som blandras, ung som gammal, välkommen till den gemenskap runt hund som Ölands brukshundsklubb erbjuder!
Hos oss tränar vi tillsammans och umgås, klubbkompisar och hundar, och skapar fina minnen tillsammans. Vi har hundkurser som allmänlydnad grund och fortsättning, aktiveringskurs, lydnadskurs och agilitykurs. Kom och var med!
Vackert skogsnära och med inhägnade träningsplaner ligger Nybro BK trivsamt beläget strax utanför Nybro. Välkommen till vår träningsgemenskap inom flera hundsporter, samt kurser och aktiviteter tillsammans med din hund!
På aktiva Mönsterås BK hittar du många hundsporter för dig och din hund att träna - lydnad, spår, sök, agility och rallylydnad. Klubben ligger naturvackert och lättillgängligt vid E22. Välkommen att hänga med på våra aktiviteter!
Vi är en liten klubb med ett stort hjärta för hundsporter i alla former. Att träna och samarbeta med sin hund är oerhört kul och givande, och att göra det tillsammans är ännu bättre! Så kom och träna med oss, ni hittar oss i Eriksmåla.

a